Partij voor de Dieren

Partij voor de Dieren

Schijten moet ik. De hele ochtend al. Echt, wanneer schiet dat mens nou eens op. Denkt ze ook eens aan mij? Nee, eerst nog een bakkie koffie. Dan nog even naar de wc. Zij wel. Eigen poep eerst zeker. Lekker dan. Ik wiebel. Ik draai. Pakt ze eindelijk de riem, belt haar zuster. Nou, dan weet je het wel. Ondertussen begin ik rondjes te draaien om haar benen, maar daar heeft ze geen boodschap aan. Dag, ja, doei, hang nu maar op.

Daar gaan we dan. Ik schiet langs haar heen de stoep op, de behoefte neemt het voortouw. Ze trekt hard aan de riem, met een ruk kom ik tot stilstand. Ik begin een beetje te huppelen en te piepen, mag ik nou eindelijk? Hoezo moet ik me niet aanstellen? O nee, daar komt de buurvrouw. Dat duurt weer een uur. Ik houd het niet meer, draai rondjes om mijn as. Net als ik dan maar midden op de stoep wil gaan kakken, krijg ik weer een ruk. Niet hier?! Waar dan? En vooral wanneer?! Ik trek aan de lijn, richting het plantsoentje. Ruik het heerlijke geurtje van Benno al. Voordat ik met mijn snuit in al dat heerlijks kan snuffelen, sleept ze me de weg op. Mijn buik schuift over de koude grond. Nee, laat me! O god, ik houd het niet meer. Eerst stemmen, zegt ze. Hoezo eerst stemmen? Eerst poepen!

Sta ik daar nu te stuiteren in dat verdomde stemlokaal. Hier kan ik toch niet met goed fatsoen… Nergens een hoekje. Laat haar opschieten alsjeblieft. Ah, het rondje is rood. Mooi, kunnen we dan nu…? O, nog een biljet. Mensen alsjeblieft, ik sta te trillen op mijn pootjes. Schijtziek word ik hier van. Wat, een derde biljet? Ik kan niet meer, ik moet… de aandrang is te groot. Het gaat vanzelf, ik kan het niet meer tegenhouden. Daar gaat ie.

Een dame begint te gillen. Waar kan ik me verstoppen? Sorry mensen… echt. Ik heb het geprobeerd. En dat stemt Partij voor de Dieren.

Bron foto: ANP

Comments are closed.